Intézményünk testvéróvodai kapcsolatot ápol 2008 tavasza óta a Szászrégeni 4. számú Napköziotthon nevelői közösségével. Erről a kapcsolatról, az együttműködés formáiról, céljairól együttműködési megállapodást készített a két intézmény vezetője. Ezt a megállapodást felülvizsgáltuk, átdolgoztuk, kiegészítettük a mostani találkozó alkalmával.

A megállapodásunk céljai között szerepel a két óvoda közötti partnerkapcsolat erősítése, ápolása, a pedagógusok multikulturális kompetenciáinak alakítása. A közös találkozók alkalmával – ilyen volt a mostani is – bemutatjuk a helyi programjainkat, oktatási és kulturális hagyományainkat, megosztjuk egymással a tapasztalatainkat. A testvéróvodai kapcsolat eredményeként sokat fejlődik mindkét nevelői közösség módszertani kultúrája, bővülnek zenei, irodalmi és vizuális ismereteink. Egymás hagyományainak, szokásainak megismerésével gazdagíthatjuk az óvodai nevelés tárházát.

A gyermeknevelés, a kicsikkel való foglalkozás, a törődés és a gyermekszeretet nem köthető országhatárokhoz.

A szakmai megbeszélés mellett, helyett kapott a szórakozás is. A szászrégeni kollégák beneveztek a 14. Népi ételek főzőversenyére, elkészítették az ő tájegységükre jellemző népi ételt, a csorbalevest. A zsűri méltóképpen díjazta az ételspecialitást, mert a testvérovi közössége oklevéllel és serleggel térhetett haza.
A főzés után városnézés, a helytörténeti gyűjtemény megtekintése következett. A projektnapot jó hangulatú közös énekléssel fejeztük be.

Kategória: Óvoda, Zöldág óvoda

FRISS HÍREK

Álláshirdetés 202

Körösladányi Általános Művelődési Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. ...

Takarítási világn

Természetvédő jeles napjaink megünneplésébe igyekszünk a szülőket is bevonni. Az ...

Erdei kirándulás

Intézményünk helyi programjának egyik fő célja a környezet megismerésére nevelés, ...

Iskolások visszalá

Az általános iskola 1.a és 1.b osztályos tanulói visszalátogattak az ...

Állatok világnapja

Minden évben készülünk az Állatok Világnapjára. Így történt ez 2011-ben ...