Óvodánkban szeptember 23-án a környezetvédelmi nap alkalmából az idén is több napon át tartó tevékenységeket terveztünk.

Célunk a gyermekek környezetvédelemmel kapcsolatos ismereteinek bővítése, a környezettudatos magatartás fejlesztése, szókincsük gazdagítása. Új fogalmakkal ismerkedtek: szelektív hulladékgyűjtés, veszélyes hulladék, újrahasznosítás…

Beszélgettünk a gyermekekkel a Takarítási Világnap jelentőségéről, Mit tehetünk, hogy környezetünk szebb, tisztább, rendezettebb legyen?

A nagyobb gyermekek aktívan részt vettek a szemétgyűjtésben: az óvoda és a játszótér környékén szedték össze az eldobott papírokat, üdítős dobozokat.

Emlékeztettük a gyerekeket arra, hogy a HASZNÁLT ELEMET elhozhatják az óvodába és beletehetik a bejáratnál elhelyezett gyűjtőedénybe.

A FÉM ITALOS dobozokat összepréselve gyűjtjük, majd elszállítjuk Mezőberénybe, a Bencs Metal KFT.-be. Az érte kapott pénzen játékokat fogunk vásárolni.

Nagycsoportos szülők és gyerekek részére JÁTSZÓHÁZAT is szerveztünk, ahol otthonról hozott hulladékokból készítettünk tárgyakat, játékokat. Nagy volt az érdeklődés, jó volt a hangulat. Gyermek és szülő együtt találgatta, hogy mi készüljön a sajtos és gyógyszeres dobozból, joghurtos poharakból. A sok ötletes dolog között volt pl. rakéta, robot, óra, szélmalom, lélekhang…

Kategória: ÁMK, Óvoda

FRISS HÍREK

Álláshirdetés 202

Körösladányi Általános Művelődési Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. ...

Takarítási világn

Természetvédő jeles napjaink megünneplésébe igyekszünk a szülőket is bevonni. Az ...

Erdei kirándulás

Intézményünk helyi programjának egyik fő célja a környezet megismerésére nevelés, ...

Iskolások visszalá

Az általános iskola 1.a és 1.b osztályos tanulói visszalátogattak az ...

Állatok világnapja

Minden évben készülünk az Állatok Világnapjára. Így történt ez 2011-ben ...