2012.február 18-án “Játszunk most együtt…” címmel szakmai napot tartottunk az óvodában, ahová meghívtuk az érdeklődő alsós tanítókat.
A szakmai nap megrendezésével igyekeztünk bővíteni az óvoda-iskola átmenet programjához kapcsolódó találkozási pontokat, erősíteni a nevelők közötti kapcsolatot. Az ilyen jellegű találkozók gazdag lehetőséget teremtenek az egymástól tanulásra, a jó gyakorlatok, módszerek bemutatására is.
A gyermekek játékába már kora reggeltől bekapcsolódhattak a tanító nénik, megfigyelhették az óvónők saját készítésű eszközeit, fejlesztő játékait. Az érdeklődő gyermekekkel tartalmasan játszottak, közben az ismerkedésre is lehetőség adódott. Így már az iskolakezdés is sokkal könnyebb lesz mindenki számára.

A nap következő programjának címe: Preventív szemlélet az mindennapos testnevelés szervezésében. Ez gyakorlati bemutatóból állt elméleti kiegészítéssel, módszertani ötletadással, segédanyag közrebocsájtásával Boczonádi Imréné és Feketéné Lakatos Ágnes összeállításában.

A nap további témáját Tasi Mária fejlesztő pedagógus állította össze, melynek címe: Grafomotorikus fejlesztés óvodáskorban. (prezentáció, film vetítés) Igen sok ismeretekkel gazdagodott mindenki az előadás jóvoltából.

A hospitációs nap közös tanácskozással, szakmai megbeszéléssel zárult, ahol mindenki elégedettségét fejezte ki a találkozót illetően.

Kategória: Óvoda, Zöldág óvoda

FRISS HÍREK

Álláshírdetés

Körösladányi Általános Művelődési központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi ...

Takarítási világn

Természetvédő jeles napjaink megünneplésébe igyekszünk a szülőket is bevonni. Az ...

Erdei kirándulás

Intézményünk helyi programjának egyik fő célja a környezet megismerésére nevelés, ...

Iskolások visszalá

Az általános iskola 1.a és 1.b osztályos tanulói visszalátogattak az ...

Állatok világnapja

Minden évben készülünk az Állatok Világnapjára. Így történt ez 2011-ben ...